Carpe Diem. Detta utslitna uttryck som fått mer (oförtjänt) skit än svärmor. 

Tänk om jag orkade göra det idag. Carpa dagen på ett sätt som gör att jag är nöjd när jag viker in hovarna ikväll. Det räcker för mig. I morgon får jag en ny chans. Du också. 

1. Vill du utvecklas?
2. Vill du testa något (helt) nytt?
3. Vill du lära känna någon du inte känner?

Svarade du nej på någon? Scrolla vidare, carpa något annat, krama en vän eller skriv en bok. Det gör jag. Om att (inte) passa in. Men det var inte det jag skulle berätta nu. 

Är du kvar? Säkert att du svarade ja på alla? 

Gör det på riktigt eller gör det inte alls. Bodil Malmsten. Det står i hennes bok Så gör jag. Det står på en lapp på mitt skrivbord också. Som ett slags carpe-diem-lapp-när-jag-tvivlar-på-vad-som-är-viktigt.

Nudge är ett frö som kan bli något. Exakt vad behöver du vara med och forma. Men jag kommer tillbaka till det lite senare. 

På en vanlig restaurang ligger fokus på maten. Här handlar allt om dig. Om samtalet med någon du inte känner, än. 

Du slipper välja vem du ska äta med.
Du slipper bestämma vad du vill äta.
Du slipper komma på några samtalsämnen.
Du slipper säga när du vill komma hit.
Du slipper ha några förväntningar.

Att gå på nudge är lite som att vara med i en talkshow där både du är gäst och programledare. Men jag ställer frågorna…och du får mat.

Nudge är en plats där du kan provtänka nya tankar och dåliga idéer tillsammans med människor som också vill utvecklas. Vi tror att det är där det händer, när vi vågar tänka en tanke högt utan att veta om den är bra.

Det är svårt att prata med någon vi inte känner. Det är jobbigt att vända och vrida på frågor vi inte ens visste att vi ville prata om. Det är nästan en absurd tanke att vi frivilligt ska sätta oss och äta mat med någon vi inte känner.

Därför öppnar nudge. 

Mat, frågor och du. Som ett Kinderägg.

Jag är extremt nyfiken på om du är en early adopter eller om du hellre dyker upp lite senare till partyt? Fördelen med att vara med tidigt är att man slipper trängas. Nackdelen är att man behöver gilla att göra saker som inte alla andra gör. 

Hur låter det? Är du redo för något nytt? Då kanske vi ses i sommar.

r e s t a u r a n g n u d g e . s e

👣

Ovanstående inlägg är från Linkedin.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *